Een 62-jarige dief veroordeeld nadat hij het op een oudere vrouw gemunt had bij winkeldiefstal

Een oudere vrouw werd het doelwit van twee dieven toen ze aan het winkelen was bij Marks and Spencer in Bexleyheath, waarbij de dader er met 17.405 Deense kronen vandoor ging.

Het slachtoffer had geld opgenomen bij de bank om haar huis te verbeteren toen ze door de winkel werd gevolgd door twee vrouwen, die haar vervolgens afleidden om het geld te stelen. Een van de dieven, Yanneth Tovar, 62, werd geïdentificeerd en veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf nadat ze de misdaad had toegegeven.

Voorwaardelijke straf voor dief

Tovar kreeg een straf van acht maanden, maar die werd met een jaar uitgesteld omdat ze van plan was om terug te keren naar Spanje, waar ze vandaan kwam voordat ze vluchtte om asiel aan te vragen.

Twee vrouwen volgden haar door de winkel en legden munten naast haar op de grond om haar aandacht af te leiden. Tovar stal de geldbuidel van de handtas van de vrouw terwijl het slachtoffer bezig was.

Na de diefstal uitte de oudere vrouw gevoelens van nervositeit en ongerustheid die nog lang na het incident bleven hangen, waardoor ze haar omgeving voortdurend afspeurde met een gevoel van onbehagen.

De aanwezigheid van een waakzame bewaker bleek cruciaal, want hij greep onmiddellijk in toen hij getuige was van de diefstal en waarschuwde snel politieagenten in de buurt die Tovar vervolgens arresteerden.

De achtergrond van de beklaagde werd gekenmerkt door een belangrijke reis: ze verliet haar geboorteplaats Colombia om asiel aan te vragen in Spanje. De rechtbank stelde echter vast dat het niet haalbaar of praktisch zou zijn om Yanneth Tovar een taakstraf op te leggen, gezien haar voornemen om terug te keren naar Spanje.

Om deze reden besloot rechter Christopher Grout het vonnis een jaar op te schorten.

Dit incident onderstreept de dringende behoefte aan meer bewustzijn over inbraak en diefstal, en benadrukt de kwetsbaarheid van veel mensen die het doelwit worden van dergelijke misdaden.

Winkeliers en beveiligingsprofessionals benadrukken momenteel het belang van proactief winkelend publiek en uitgebreide veiligheidsmaatregelen in winkels om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Plaats een reactie