Dakdieven beroven juwelierszaak van Californische familie terwijl ze op vakantie zijn

 w, tags: dieven het dak - images.unsplash.com
w – images.unsplash.com

De autoriteiten onderzoeken een omvangrijke juwelendiefstal bij Desiré Jewelry in Glendora, Californië. Op 15 mei infiltreerde een groep dieven met succes de winkel door via het dak binnen te komen.

Op bewakingsbeelden die door de eigenaar van de winkel zijn vrijgegeven, is te zien dat vier tot vijf daders ongeveer zes uur bezig waren met het doorboren van twee stalen kluizen. De dieven gingen er vandoor met naar schatting $800.000 aan juwelen, diamanten, goud en contant geld.

Winkeleigenaren geschokt door juwelendiefstal

Toen Monir Kassis en zijn vrouw Jennifer op 18 mei terugkwamen van een jubileumreis, ontdekten ze dat er was ingebroken in hun juwelierszaak Desiré. In een interview met Fox News Digital beschreef Kassis het incident als een nachtmerrie na het bekijken van de zes uur durende inbraak die op bewakingsbeelden was vastgelegd.

De inbrekers kwamen binnen via het dak en gebruikten elektrisch gereedschap om in twee van de drie stalen kluizen van de winkel in te breken. Ze stalen persoonlijke sieraden van de familie Kassis en sieraden die door klanten waren toevertrouwd.

Kassis benadrukte de emotionele impact van het verlies van onbetaalbare familiestukken die bedoeld waren voor de toekomstige echtgenoten van zijn kinderen. Hij sprak zijn diepe bezorgdheid uit over zijn klanten en werkt er hard aan om hen gerust te stellen en hun verliezen te compenseren.

Ondanks de ernst van de situatie nam Kassis een privédetective in dienst om de plaatselijke politie te ondersteunen, die dacht dat de diefstal gepland was.

De onderzoeker heeft een mogelijk aanknopingspunt gevonden, dat overeenkomt met de conclusies van de politie dat de misdaad ingewikkelder zou kunnen zijn dan aanvankelijk werd gedacht.

Bewijsmateriaal dat op de plaats delict is verzameld, waaronder bloed dat op een van de kluizen is gevonden, wordt momenteel geanalyseerd op DNA om de daders te identificeren. Kassis vindt troost in zijn geloof in deze moeilijke tijd. Hij trekt parallellen met het Bijbelse verhaal van Job, die zijn geloof in extreme ontberingen volhield en uiteindelijk beloond werd.

Met hoop in zijn hart drukt hij zijn dankbaarheid uit voor het welzijn van zijn familie. Hij bidt vurig voor de teruggave van de gestolen juwelen, in het bijzonder de stukken die een grote sentimentele waarde hebben voor zijn vrouw en kinderen. Met een standvastig geloof en de steun van zijn gemeenschap is Kassis vastbesloten om deze storm te doorstaan en er sterker uit te komen.


Plaats een reactie