Nederlandse juwelendiefstal van miljoenen dollars: politie zet Servische verdachten op scherp

De Nederlandse autoriteiten intensiveren hun zoektocht naar de daders van een juwelendiefstal van miljoenen dollars die plaatsvond op een kunstbeurs in Nederland. Er zijn twee gestolen edelstenen teruggevonden en de politie denkt nu dat de rovers zich schuilhouden in Servië.

Bijna twee jaar geleden, tijdens een internationale kunstbeurs in Maastricht, ontweek een groep goed geklede rovers, gewapend met voorhamers, de veiligheidsmaatregelen om de juwelen die in kisten lagen uit te kiezen. De daad bracht een grootschalige internationale politieactie op gang om de daders op te sporen en de waardevolle buit, met een geschatte waarde van tientallen miljoenen dollars, terug te krijgen.

Het laatste nieuws over het onderzoek

In de meest recente ontwikkeling met betrekking tot het onderzoek, verklaarden de autoriteiten in Limburg, een Nederlandse provincie in het zuiden, dat ze de verblijfplaats van de overvallers, waarvan eerder was vastgesteld dat ze uit de Balkan kwamen, hebben kunnen achterhalen.

“Het is nu duidelijk dat het om Servië gaat, meer specifiek de stad Nis. Het kan niet worden uitgesloten dat de verdachten daar momenteel verblijven, maar mogelijk ook in Belgrado of omgeving,” aldus de Nederlandse politie in een verklaring.

De onderzoekseenheid verklaarde ook dat een van de diamanten, die deel uitmaakte van de gestolen ketting, zich in Israël bevond, terwijl een andere diamant in Hong Kong werd gevonden. Vorig jaar hadden de autoriteiten de vondst van één diamant bekendgemaakt, maar geen verdere details gegeven.

“Beide diamanten zijn in beslag genomen voor onderzoek,” verklaarden de autoriteiten, zonder het exacte tijdstip van de vondst van de diamanten bekend te maken.

Eerder maakte de politie bekend dat ze op zoek waren naar vier mannen. Later bevestigden ze dat er ook een vrouw verdacht werd van de roof. Twee andere vrouwen worden onderzocht op verdenking van het terugbrengen van een huurauto naar een agentschap in de buurt van de luchthaven in Frankfurt. De politie verduidelijkte echter dat de twee vrouwen niet als verdachten worden beschouwd in het lopende onderzoek naar de overval.

Plaats een reactie